fbpx

Uvjeti kupnje

OPĆI PODATCI:

Kupcem se smatra svaka pravna ili fizička osoba, koja se nalazi na području teritorija Republike Hrvatske, koja je punoljetna i koja prihvaća uvjete poslovanja firme TEMPERAMENT d.o.o. Potvrda o prihvaćanju općih uvjeta poslovanja se smatra prihvaćenom onog trenutka kada kupac napravi narudžbu za kupovinu proizvoda sa ovog webshopa te kada izvrši plaćanje u punom iznosu koja se od njega traži. Kupcem se neće smatrati osoba koja samo zatraži informativnu ponudu putem ovog Webshopa, TEMPERAMENT d.o.o. web stranice ili nekim drugim putem.

KUPOVINA PROIZVODA:

Po primitku narudžbe dobit ćete obavijest o statusu na svoj registrirani e-mail. Po evidentiranju Vaše uplate (za slučajeve plaćanja PO PONUDI ili KARTIČNO), prema točnom iznosu navedenom na ponudi/narudžbenici, plaćene artikle predajemo dostavnoj službi koja istu isporučuje na adresu koju ste specificirali prilikom postupka registracije ili tijekom kupnje.

Ukoliko ste odabrali plaćanje POUZEĆEM, nakon evidentiranja Vaše narudžbe te slanja statusnog e-maila odabrane artikle predajemo dostavnoj službi koja iste isporučuje na adresu specificiranu u postupku registracije ili tijekom kupnje.

Zadržavamo pravo odbijanja primljene narudžbe ukoliko je zbog izvanrednih okolnosti nismo u mogućnosti izvršiti prema standardima kvalitete web trgovine.
Prodavatelj nije obvezan na temelju primljene narudžbe sklopiti ugovor o kupoprodaji u slučaju kada ne može u potpunosti izvršiti obveze iz ugovora. Ugovor o kupoprodaji od strane prodavatelja smatra se sklopljenim u trenutku otpreme robe o čemu ćete biti obaviješteni.

U izvanrednim slučajevima administrativne pogreške u iskazivanju cijene proizvoda na stranicama web trgovine, nismo obvezni sklopiti ugovor o kupoprodaji po nepovoljnim uvjetima. Ako do takvog slučaja dođe, ponuditi ćemo vam da proizvod kupite po ispravnoj cijeni, bez obveze prihvaćanja takve ponude. U slučaju vašeg neprihvaćanja ponude, plaćeni iznos će vam biti vraćen ukoliko je uplata s vaše strane prethodno izvršena.

CIJENE:

Sve cijene su izražene u Hrvatskoj nacionalnoj valuti ( € ) sa uračunatim iznosom PDV-a !

Proces upisivanja cijena vrši se pojedinačno za svaki proizvod i poduprt je rigoroznim provjerama. Bez obzira na to greške su moguće zbog ljudskog faktora te se ne može smatrati da je taj proces automatske prirode. U slučaju pojavljivanja takvih grešaka, TEMPERAMENT d.o.o. zadržava pravo izmjene narudžbe i prodaje proizvoda po trenutno ispravnim cijenama, na što se obvezuje pismeno obavijestiti kupca. U slučaju da je na proizvodu istaknuta cijena od 0,00 kn, može se raditi o proizvodu koji ima više mogućnosti kombiniranja, da je trenutno nedostupan ili je dostupan no trenutno bez određene maloprodajne cijene. U slučaju da se naručeni proizvodi prodaju do trenutka vidljivosti uplate na našem računu, obvezujemo se obavijestiti kupca i ponuditi mu sličan proizvod ili mu vratiti uplaćeni iznos u cijelosti.
Sve cijene su iskazane isključivo za kupovinu putem webshop-a i mogu se razlikovati od cijena u našim poslovnicama.

TOČNOST INFORMACIJA:

Točnost informacija je shvaćena maksimalno ozbiljno ali zbog ljudskog faktora moguće je da dođe do greške i nedosljednosti. Svoje kupce potičemo da ukoliko sumnjaju na netočnost podataka, proces informiranja obave sa službene stranice proizvođača proizvoda. Također, priložene slike uz proizvode namijenjene su u informativne svrhe, i uz ulaganje napora da budu što točnije i sličnije pravom stanju, mogu se dogoditi netočnosti i nekonzistentnosti.

ISPORUČIVOST ROBE:

U slučaju da dođe do nemogućnosti isporuke odabranog proizvoda od strane TEMPERAMENT d.o.o. , iz razloga što trenutno proizvod nije na raspoloživ na stanju kod nas ili kod ovlaštenog distributera, i nije moguće u kratkom roku obaviti dobavu istoga, dužni smo kupca pisanim putem obavijestiti o situaciji na temelju koje ima pravo na:

 • Ponuditi povrat sredstava u roku 3 (tri) radna da od postizanja dogovora ISKLJUČIVO NA RAČUN SA KOJEG SU SREDSTVA I UPLAĆENA.
 • Usuglasiti se na novi rok isporuke proizvoda nakon dogovora sa distributerom/proizvođačem po trenutnim uvjetima dobave.
 • Ponuditi zamjenski proizvod sličnih karakteristika i cijene.
 • U slučaju nemogućnosti isporuke naručenih proizvoda

TEMPERAMENT d.o.o. zadržava pravo ne izvršiti naplatu i dostavu proizvoda kupcu ako nije u stanju kontaktirati kupca, ili ako postoji sumnja na prijevaru.

TEMPERAMENT d.o.o. se obvezuje poslovati u skladu sa pravovaljanim zakonima Republike Hrvatske.

TEMPERAMENT d.o.o. zadržava pravo pojedine artikle staviti po akcijskim cijenama, te će proizvodi biti dostupni svim kupcima jednako. Nakon isteka roka akcijske prodaje, firma TEMPERAMENT d.o.o. neće primati nove narudžbe istih po akcijskim cijenama.

JAMSTVO:

TEMPERAMENT d.o.o. jamči da će isporučena roba raditi normalno uz zajamčenu kvalitetu kupljenog proizvoda ukoliko će se kupac držati uputa o uporabi kupljenog proizvoda! U slučaju da pri normalnoj uporabi, pridržavajući se tehničkih uputa proizvoda, isti ne radi kako je zajamčeno, obavezujemo se da ćemo, u jamstvenom roku, na svoj trošak, ispraviti sve eventualne nedostatke i popraviti sve kvarove uz sljedeće uvijete:

 • Kupac je dužan neispravni proizvod, upakiran u originalnu ambalažu sa svim dodatcima koji su došli uz njega dostaviti na prodajno mjesto, zajedno sa kratkim opisom kvara.
 • Kupac je dužan priložiti jamstveni list i originalni račun o kupnji neispravnog proizvoda

Jamstvo se ne prihvaća ukoliko:

 • Kvarove nastale nepravilnim i nestručnim rukovanjem
 • Kvarove nastale neadekvatnim radnim uvjetima i okolinom za rad proizvoda
 • Kvarove nastale zbog rada pod prevelikim/niskim naponom ili radi nekvalitetnog i neadekvatnog izvora napajanja
 • Kvarove nastale curenjem baterija
 • Kvarove nastale mehaničkim putem
 • Kvarove nastale djelovanjem više sile (udarom groma, požara, potresa ili drugih nesreća)

Jamstvo se smatra nevažečim u sljedećim slučajevima:

 • Nadogradnje, neovlaštenog otvaranja proizvoda i servisiranja
 • Korištenjem proizvoda u svrhu za koju nisu namijenjeni

Podatci koji se upisuju u registratorsku formu bit će spremljeni u bazu podataka, te će isti biti korišteni isključivo u svrhe obrade narudžbi, slanja promotivnih materijala, unapređenja odnosa sa kupcima te radi autorizacije i provjere prilikom plaćanja kartičnim sredstvima. Podatci će se smatrati poslovnom tajnom i neće biti dostupni trećoj strani, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Podatci koji će se slati bit će iskorišteni isključivo u svrhu realizacije dostave od strane poslovnih partnera.

POVRAT ROBE:

TEMPERAMENT d.o.o. pruža mogućnost povrata kupljene robe u roku 14 radnih dana nakon primitka pošiljke ukoliko kupac nije zadovoljan sa onim što je kupio. Da bi se prihvatio povrat proizvoda koji zadovoljava zahtjevima da može biti vraćen, isti mora biti nekorišten, u originalnom pakiranju sa svim originalnim dodatcima koji su došli uz njega, originalnim računom i ovjerenom originalnom garancijom te pisana obavijest o raskidu ugovora i brojem računa na koji se može izvršiti povrat sredstava.

U slučaju da su prethodni uvjeti ispunjeni, TEMPERAMENT d.o.o. se obvezuje pridržavati potrošačevog prava o jednostranom prekidu ugovora i povratiti mu plaćeni iznos u cijelosti, ali u tom slučaju troškove dostave proizvoda snosi potrošač u cjelosti !

TEMPERAMENT d.o.o. može ponuditi zamjenu za neki drugi proizvod u slučaju nezadovoljstva kupljenim proizvodom. Ukoliko se vrši zamjena za drugi proizvod, gore navedeni uvjeti o ispravnosti robe i ostalim navedenim uvjetima moraju biti u potpunosti ispunjeni. U ovom slučaju cijenu dostave kupljene robe izvršava kupac u cijelosti. U slučaju zamjene kupljenog proizvoda za neki drugi proizvod koji je cjenovno jeftiniji od prvotnog, TEMPERAMENT d.o.o. ne vrši povrat sredstava, u suprotnom, ukoliko je proizvod koji se mijenja skuplji od prvotno kupljenog, kupac je obavezan razliku u cijeni podmiriti na način koji mu odgovara.

Povrat robe koja nema pravo zamjene su specijalno naručeni proizvodi na zahtjev kupca, i roba koja ne zadovoljava gore navedene uvjete.

Krivo naručena roba:

Ne odgovaramo za robu koja je greškom naručena, te u slučaju povrata navedenih proizvoda koji su u ispravnom stanju teretimo kupca sa 20% vrijednosti vraćene robe u svrhu namirivanja manipulativnih troškova povrata, a minimalni iznos iznosi 100kn.