Ručni alati vrsta su alata s kojim smo se manje više svi susreli barem jednom u životu. Oni ne bi trebali nedostajati u nijednom kućanstvu,  još manje kod profesionalca. Pokazat ćemo vam najvažnije alate. Na što treba paziti pri kupnji istih i koji su posebni dizajni najbolji za koje aktivnosti i popravke.

Dobri ručni alati čine razliku

Samo ručni alati izvrsne kvalitete i prikladni za pojedini projekt omogućuju rezultat s kojim ćete biti zadovoljni. Preduvjeti za to su izvrstan čelik za ove alate kao i ergonomski oblikovane ručke. Primjena bez rizika od ozljeda i otpornost na habanje. “Pričvršćivanje, rezanje, brušenje” tri su glavne kategorije na koje se dijele dobro osmišljeni ručni alati. Postoje i potkategorije koje sadrže alate za posebne projekte. Osnovna oprema ručnog alata uključuje mjernu opremu, alate za uvrtanje, alate za piljenje i rezanje, alate za stezanje i čekiće. Sadržaj kutija ili kofera za alate razlikuje se od modela do modela. Prilagođena je pa tako postoje posebne izvedbe alata za električare ili mehaničare. Koferima ili kolicima za alat zajedničko je to što uvode red u vaše alate i na taj način sprječavaju nepotrebna oštećenja ili čak gubitak.

U svakom koferu / kutiji ili kolicima za alat ne smije nedostajati sljedeće bilo da se radi u kućanstvu, u mehaničarskoj radioni ili pri popravku bicikla – nasadni ključ (gedore) ili vilasto-okasti ključ je svugdje od pomoći jer se koristi za otpuštanje ili zatezanje vijaka i matica. Čekić, kliješta i odvijači su također važni ručni alati. No nisu svi vijci isti pa stoga nije svaki odvijač prikladan za svaki vijak. Ulaganje u set odvijača različitih veličina i dizajna isto kao set kliješta potreban je dio svake radione u kući ili na poslu.

Kvalitetan ručni alat renomiranih brendova pronaći ćete u našem prodajnom centru Temperament alati u Zadru. PROXXON, KNIPEX, WIHA, UNIOR I BENMAN vrhunski je ručni alat koji zadovoljava nekoliko važnih kriterija istovremeno – izvrsnost kvalitete, jednostavno rukovanje, ergonomija, trajnost i zaštita, te sigurnost pri radu.

Filter