Električni i akumulatorski alati postali su neophodni i za hobi majstore i za profesionalce. Snažni su, mali, robusni i pouzdani, te zahtijevaju relativno malo električne energije. S obzirom na vrstu pogona električni alati podijeljeni su u dvije kategorije. To su bežični akumulatorski alati i alati s mrežnim pogonom. Svaka od ovih kategorija ima određene prednosti, ali i nedostatke koji ih čine prikladnijima za ovu ili onu svrhu odnosno primjenu i profesiju. Ovisno o dizajnu dotičnog uređaja, baterija se može trajno integrirati u alat ili zamijeniti u drugim modelima. Kod većine uređaja korisnik ima izbor hoće li radije koristiti uređaj s baterijom ili uređaj s mrežnim napajanjem.

Bežični akumulatorski alati

Razvijeni su prvenstveno zato što se mogu koristiti neovisno o postojećoj mrežnoj vezi i trenutno su najpopularniji i najomiljeniji u svijetu alata. Bilo da se radi o bušenju, glodanju, piljenju, brušenju, rezanju ili uvrtanju, bežični akumulatorski alati nude najveći mogući stupanj fleksibilnosti. S pravim alatima možete blanjati, lijepiti, zakivati i spajati razne materijale s klamericama i čavlima. Raspon izdržljivih i snažnih strojeva opsežan je zahvaljujući baterijama visokih performansi. Na vrhu same ljestvice sa najboljim performansma su alati od 54 do 82 volta, a najveći je izbor u klasi od 18 i 12 volti. Navedeni uređaji također zadovoljavaju visoke zahtjeve u pogledu zakretnog momenta i snage rada stoga su idealni za profesionalnu uporabu. Valja unaprijed proučiti najvažnije čimbenike prije kupnje uređaja kako biste pronašli bežične alate koji su optimalno prilagođeni vašim potrebama.

Osim napona i kapaciteta, važnu stavka u odabiru samog alata i brenda kojem ćete se prikloniti čine baterije. Trend Napuštanja prve generacije punjivih baterija nikal-kadmij (NiCd) i nikal-metal-hidridne baterije (NiMH) i priklanjanje onim puno manjim i lakšim litij-ionskim baterije (Li-Ion) se nastavlja. One su postale standard zbog niskih vrijednosti samopražnjenja i velike gustoće energije.

Adekvatno opremljeni akumulatorski alati odlikuju se visokim performansama, kratkim vremenom punjenja i dugim vijekom trajanja. U našem web shop-u www.temperament.hr pronaći ćete veliki izbor električnih i akumulatorskih alata renomiranih proizvođača kao što su BOSCH, MAKITA, DEWALT ili METABO.

Filter