Agregati za struju namijenjeni su za proizvodnju električne energije. Mogu se koristiti kao vlastiti izvor za opskrbu električnom energijom. Tada ste potpuno neovisni od raspoloživosti o dostupnim električnim mrežama. Agregat za struju ima pogonsku jedinicu. To je obično motor s unutarnjim izgaranjem (npr. diesel ili benzinski motor) i generator koji pretvara mehaničku energiju iz pogona u električnu energiju. Takvi mobilni ili stacionarni agregati za struju mogu se koristiti svugdje gdje javna električna mreža nije dostupna. Mogu se koristiti i tamo gdje bi mogući kvar električne mreže mogao imati ozbiljne posljedice na vašem poslovnom ili privatnom planu. Benzinski motori koriste se kada generator energije mora biti kompaktan i služi za mobilnu uporabu. Dizelski motori su teži i robusniji pa su stoga prikladniji za dulje vrijeme rada. Specifična potrošnja goriva kod dizelskih motora je manja.

Općenito se razlikuju dva startna sustava. To su reverzibilni start s konopom ili električni start preko prekidača za paljenje (potrebna je baterija).

Sistemi generatora za proizvodnju struje

Postoji više različitih sistema generatora za proizvodnju struje. Jedan od njih je asinkroni generator 230/400 V s kondenzatorom. Koristi za potrošače s niskom startnom strujom, bez preopterećenja. Sinkroni generator 230 V s kondenzatorom. Koriste potrošači s visokom startnom strujom, te je ujedno i neprikladan za elektroničke potrošače zbog prevelike oscilacije električne struje. Kao rješenje koje nudi obje mogućnosti nameće se sinkroni generator 230 V s AVR kontrolom koji ima stabilan izlazni napon za jednostavne elektroničke potrošače kao i za potrošače s malom startnom strujom. A četvrti sustav je sinkroni generator 230 V s pretvaračem / inverterom koji je univerzalno primjenjiv. Daje precizan izlazni napon i frekvenciju za osjetljive potrošače, kao i potrošače s visokom i niskom početnom strujom.

Stacionarni agregati za struju

U mnogim zgradama i javnim ustanovama poput bolnica, trafostanica, TV i radijskih odašiljača ili industrijskih postrojenja, koriste se stacionarni agregati za struju. Oni omogućuju pouzdano pokretanje i održavanje rada sustava ako dođe do prekida opskrbom električne energije. Postoje i manji, mobilni uređaji, koji se mogu montirati na prikolice i tako korisniku omogućiti pristup električnoj energiji u bilo kojem dijelu svijeta. Honda, GÜDE ili RID agregati za struju upravo vam to omogućuju i nose epitet najpouzdanijih, te se često koriste za tehničku pomoć. Osobito za vatrogasne postrojbe ili u građevinarstvu za opskrbu električnom energijom i rasvjetu gradilišta.

Veliki izbor benzinskih, bešumnih inverterskih i stacionarnih diesel agregata možete pronaći u našem prodajnom centru Temperament alati u Zadru ili na web stranici.

Nisu pronađeni proizvodi koji odgovaraju vašem odabiru.