Zaštitna i radna odjeća štiti radnike od opasnosti po zdravlje. Zaštita zdravlja i sigurnost na radu danas posebno zahtijevaju zaštitnu odjeću. Radna odjeća u užem smislu su svi odjevni predmeti koje zaposlenici nose radi vlastite zaštite tijekom rada koji obavljaju. Zaštitna odjeća je više od radne odjeće. Štiti od posebnih opasnosti kao što su prašina, plinovi, električna energija, plamena, radioaktivnih zraka, topline, vlage itd. a materijal i dizajn ovise o svrsi zaštite. Zaštitna odjeća uključuje pregače, zaštitne haljine, kapuljače, zaštitne maske, cipele, zaštitne naočale i rukavice koje se nose u različitim kombinacijama.

Zaštitna i radna odjeća

Odjeća za upozorenje mora se nositi ako je potrebno prepoznati ljude u ranoj fazi, npr. pri radu u području javnog cestovnog prometa, u područjima kolosijeka ili kao vodič na gradilištima.

Odjeća otporna na vremenske uvjete trebala bi imati najveću moguću propusnost vodene pare, a istodobno odjeća biti otporna na vjetar.

Zaštitna odijela za zavarivanje štite od opeklina uzrokovanih prskanjem metala, kratkotrajnog kontakta s plamenom i od UV zraka. Uglavnom se sastoje od vatrootpornog pamuka ili vune, kože otporne na toplinu ili posebnih vlakana.

Zaštitne cipele su niske cipele i čizme koje se koriste kao zaštitna odjeća. To propisuje, na primjer, udruga za osiguranje od odgovornosti poslodavaca u industriji, obrtu, građevinarstvu i vrtlarstvu i uređenju okoliša, kao i vatrogasna postrojba, organizacija za tehničku pomoć, služba spašavanja i policija; čak ih i kuhari moraju nositi. Zaštitne cipele opremljene su zaštitnim poklopcem od metala ili plastike na prednjem dijelu cipele (između podstave i vanjskog gornjeg dijela) za zaštitu prstiju.

U našoj online-trgovini www.temperament.hr možete kupiti svu potrebnu zaštitnu i radnu odjeću koja će štititi vašu glavu, ruke, noge i tijelo, te opremu protiv pada od poznatih kvalitetnih proizvođača Ardon i Lahti Pro.

Filter